Rekonstrukce bytového jádra, Brno

Realizace

uzavřeno leden 2014 - rekonstrukce bytového jádra v panelovém bytě

Co o nás řekl zadavatel

Vážený pane Mejzlíku,

rád bych Vám tímto chtěl vyjádřit poděkování za skvěle odvedenou práci a odborné rady při rekonstrukci bytového jádra.

Oceňuji zejména Vaši schopnost podívat se na projekt z mého pohledu. Několikrát jsem za chodu upravil projekt, a přesto jsem se nesetkal s negativní reakcí z Vaší strany. Naopak jste byl celou dobu otevřený konverzaci a vždy ochoten prodiskutovat vhodné řešení.

Dokonce i když projekt přerostl v celkovou rekonstrukci bytu, nenechal jste mne na holičkách a udělal maximum abych vše stihl k požadovanému datu. Svým přístupem jste umožnil dobrou koordinaci s ostatními řemeslníky a tím mi ušetřil čas a zbytečné výdaje.

Pokud se v budoucnu opět do něčeho podobného pustím, budu rozhodně rád, jestli Vás budu mít nablízku. S klidným svědomím Vás ochotně doporučím všem známým. Vím, že jejich zpětná vazba bude pozitivní.

Děkuji Vám.

Jaroslav Matuška, Brno

Popis prostoru

Původní záměr majitele byl odstranit staré umakartové jádro a postavit nové ze sádrokartonu.

Nakonec došlo k celkové rekonstrukci bytu. Nové jádro se oproti původnímu zvětšilo a zabralo tak i průchod z chodby do kuchyně.

Popis realizace

Již v průběhu prosince loňského roku jsme prováděli rekonstrukci bytového jádra panelového bytu v Brně. Protože však ze strany zákazníka bylo vše uzavřeno teprve až v lednu letošního roku, tak realizaci uvádíme zde v roce 2014.

V prázdné vybourané prostoře jsem začali tím, že jsme postavili konstrukce příček, jednostranně či dvojitě opláštili a instalovali nové rozvody vody a odpadů.

Pan elektrikář protáhl své dráty a mohlo se to vše zaklopit i z druhé strany a začít tmelit.

Při obestavbě stoupaček jsme ještě předělali odtahy vzduchu. Zde se hodili mé zkušenosti klempířských prací.

Jak již jsem uvedl výše, průchod do kuchyně zabralo zvětšené jádro a do kuchyně se tedy od teď chodí pouze přes obývací pokoj. Vznikl tím problém s nedostatkem světla v chodbě a majitel se rozhodl vyřešit to okénky ve stěnách mezi koupelnou, kuchyní a nově vzniklou tmavší chodbou.

Myslím že nápad to byl dobrý. Trošku složitější to bylo na realizaci, ale výsledek nakonec vypadá velmi dobře. Na fotografiích nejsou okénka ještě zasklená, ale i to časem přibude.

V kuchyni, koupelně a na chodbě vznikly podle průběžně aktualizovaných plánů nové stropy, které se nakonec realizovaly i ve všech ostatních místnostech. Přeci to musí být všude stejně hezké. :o)

V obývacím pokoji pak byl strop dokonce zdvojený a do mezery mezi stropy přišel nainstalovat LED pásek pro nepřímé osvětlení místnosti. Vznikl zde takový malý obrácený ochoz (rampa pro nepřímé osvětlení).

V kuchyni nad sporákem byl vytvořen ještě kastlík pro vedení odtahu z digestoře. I ložnice doznala dispoziční úpravy. Byla totiž zmenšena o vestavěnou šatnu. Dětský pokoj zůstal bez dispozičních změn pouze s novým hezkým podhledem. Na chodbě se nevzhledný dešťový svod zakryl svislým kastlíkem, který se vyplnil izolací, aby majitelé při každém dešti nemuseli poslouchat tekoucí vodu tak jak tomu bylo do teď.

Zpět na přehled referencí pro tento rok

Fotodokumentace

Díky uzavření akce s mírným pozdržením jsme se dostali do bytu i v okamžiku, kdy už je vše hotové, takže na závěr můžeme uvést i fotky stavu v době běžného fungování a ne jen v čase stavby.

Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek

Zpět na přehled referencí pro tento rok

Web vytvořil a internetové služby poskytuje RadekSoucek.cz

Osobně mohu doporučit: Malování, nátěry a zednické práce od pana Radovana Fialy