Nové kanceláře ve stávající hale Kooplastu Boskovice

Realizace

březen, duben 2012 - tvorba nových kancelářských prostor v rámci stávající haly Kooplastu Boskovice - sádrokarton, izolace, malování

Co o nás řekl zadavatel

S rychlostí a kvalitou prací jsem byl velmi spokojen. Pánové nevynechali žádný detail a provedli i spoustu výkonů nad rámec objednávky. Jejich všestranost mne opravdu zaujala. Po dokončení sádrokartonářských prací vše vymalovali a hezky uklidili. Příště vím, za kým jít a koho doporučit.

Radek Řehoř


Popis prostoru

Velkou měrou jsme se spolupodíleli na budování nových kanceláří, zasedací místnosti a obslužné kuchyňky v hale jedné boskovické firmy. Prostor cca 9x12 metrů se nacházel v prvním patře administrativní budovy spojené s halou nad dílnou, kde firma vytváří hodnoty. Dalo by se říci v terminologii rodinného domu, že šlo o půdu.

Počáteční stav byl, že na podlaze hrubý beton a nad hlavou ocelová konstrukce a trapézový plech jako střešní krytina. Obvodové zdivo bylo ze dvou stran a třetí strana byla vnitřní příčka, do které jedna stavební společnost vybourala otvory a osadila je zárubněmi pro budoucí troje dveře. V celé délce byla prostora nadezděna do výšky 4,5 m. Čtvrtá strana byla otevřená do skladovací haly.

Bylo třeba ji zazdít a osadit okny a dveřmi. Prý, aby ženy v budoucí kanceláři mohly okny sledovat pracovitost mužů dole v hale a případně je dveřmi popohánět. Jistě žert ze strany majitele. Prostor měl tedy konečně všechny čtyři stěny a přišla řada na nás.

Popis realizace

Strop měl zůstat šikmý a tak bylo třeba jej odvěsit od ocelové konstrukce pomocí drátů a čtyřbodových závěsů. Ocelová konstrukce střechy však nebyla dostatečně hustá, proto jsme si museli pomoci podélným navařením pásoviny, na kterou jsme křížovou konstrukci zavěsili. Po pečlivém vyrovnání konstrukce došlo na zateplení minerální vatou rozvinutou shora po profilech. Dále následovala postupná montáž parozábrany a sádrokartonu.

Z podhledu, který na jedné straně měl výšku 2,9 metru a na straně druhé 4,4 metru, vystupovaly ocelové příhradové vazníky, které bylo potřeba kvůli evidentnímu tepelnému mostu také pečlivě obalit izolací s parozábranou a takzvaně zakastlovat sádrokartonem.

Celý prostor jsme pak rozdělili zhruba na dvě poloviny příčkou spolu s malou kuchyňkou, ve které se strop následně snížil na 2,5 metru. Při rozměru kuchyňky 3,9 x 1,5 metru by šikmý strop ve výšce cca 4,3 metru opravdu nevypadal dobře. Myslím, že by si tam každý při vaření kávy připadal, jak v bílém komíně.

V místnosti budoucí zasedačky jsme ještě na obvodové stěně schovali, předsazenou stěnou ze sádrokartonu, svislou ocelovou konstrukci haly a pevně do ní umístili dřevěné výztuhy pro budoucí montáž promítacího plátna. Navíc zakastlováním příhradového střešního nosníku na dělící příčce vznikla veliká nika, do které bude v budoucnu umístěna vestavěná skříň. Stejnou niku jsme pomocí odvěšeného sádrokartonového kastlíku vytvořili i v budoucí kanceláři, aby „skříňaři“ měli víc práce.

Všechny kovové prvky v obou místnostech se také schovaly pod sádrokartonové desky a byly pečlivě zatepleny minerální vatou a opatřeny parozábranou, abychom zabránili vedení tepla či zimy z vytápěného prostoru do nevytápěného a zabránilo se tak unikům tepla či kondenzaci par, které při vsáknutí do minerální vaty snižují její izolační vlastnosti.

Na závěr, tedy na prnví závěr, jsme vše pěkně zatmelili a vybrousili do hladka, napenetrovali a na sněhobílo vymalovali.

A jak už to tak bývá, když majitel viděl krásné nové prostory a zhodnotil vzhled přístupové chodby a stávajícího sociálního příslušenství, rozhodl se dodatečně i pro rekonstrukci těchto prostor.

Toalety změnily podobu totálně. To znamená dvě příčky vybourat, udělat nové rozvody vody, odpadu a elektriky, nové závěsné WC (provedla spřátelená firma), snížit stropy a postavit nové příčky ze sádrokartonu (to bylo samozřejmě na nás), nové obklady a dlažba (opět námi doporučená firma). Na druhý, tentokrát již opravdu definitivní závěr jsme vše vymalovali a natřeli nové i staré zárubně.

Na chodbě jsme snížili původní nehezký a členitý strop sádrokartonovým podhledem. Vzhled omítek jiná firma napravila natažením a zafilcováním nových fajnových omítek. My jsme opět vše nepenetrovali a vymalovali, staré i nové zárubně jsme natřeli. Tím naše úkoly zde prozatím skončily. Ale protože nic není nikdy definitivní, tak do budoucna se mají některé zdi či jejich části vymalovat různými odstíny podle umístěného nábytku a rozhodnutí architekta. Tak uvidíme, zda to bude opět na nás.

Zpět na přehled referencí pro tento rok

Fotodokumentace

Fotogalerie jako téměř vždy zachycuje postup prací a jednotlivé detaily.

Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek
Reference - obrázek

Zpět na přehled referencí pro tento rok

Web vytvořil a internetové služby poskytuje RadekSoucek.cz

Osobně mohu doporučit: Malování, nátěry a zednické práce od pana Radovana Fialy